25 Eylül 2012 Salı

Avengers Gerçekten de Dağıldı Mı?


Türkiye’de “İntikamcılar” adıyla çıkan The Avengers’ı, 1963 yılında ilk sayısı çıktığından beri takip ediyor... Yok canım, o kadar da değil! Ama çoğumuzun var oluşundan daha yaşlı olan bir çizgi romana ister istemez saygı duyuyor insan.
Marvel Comic süper kahramanlarının takım halinde yer aldığı The Avengers’ın 50 yıllık maceraları, Avengers: Dağıldı kitabındaki Final bölümüyle son buluyor. Alıştığımız kahramanların bazılarının “kahramanca” öldüğü, bazılarının hayatta kaldığı bu kitabı okuyup, “İntikamcılar”a hoşçakalın diyelim!
Gerekli Şeyler’den çıkan Avengers Dağıldı’nın arka kapağında, şu aşağıdakiler yazıyor:
“Herşey, öldü sanılan takım üyesinin ölümden dönmesi ile başladı ve bittiğinde Avengers hakkında bildiğiniz hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Dünyanın en güçlü kahramanları, etraflarındaki şok edici trajedi ile mücadele ederken, takım tarihinin en kötü gününü yaşıyorlar. Bunun arkasında kim ve neden var? Takımı parçalayabilecek mi? Kimler Avengers’in en büyük düşmanının ellerinde hayatını kaybedecek?
Gelmiş geçmiş bütün Avengers tehlikede... Hem de tamamı!”
Heyecanlı görünüyor, değil mi?
Sonların olduğu yerde daima yeni bir başlangıç vardır. Tam 50 yıldır yeryüzünü sayısız defa kurtararak sıkıcı hayatımıza renk katmış takımımız dağılıyor... Peki ya sonra?
Süper güçlerini çok sevdiğimiz, çocukluğumuzda oynadığımız oyunlarda içlerinden birisi olduğumuz Demir Adam’dan Ant-Man’e, Kaptan Amerika’dan Hawkeye’a kahramanlarımızın ölüm-kalım mücadelesine tanık olun ve Brian Michael Bendis’in uzun soluklu projesinin ilk aşaması olarak Avengers: Dağıldı’yı, The New Avengers serisini ve  House of M’i okumadan mutlaka okuyun, başlangıçtan önceki sona tanıklık edin!

0 yorum:

Yorum Gönder