1 Ekim 2012 Pazartesi

Jack of Hearts



Jack of Hearts
Gerçek Adı: Jack Hart
Meslek: Maceracı
Kimlik: Halk tarafından biliniyor
Yasal Durum: ABD Vatandaşı, sabıka kaydı bulunmuyor
Eski Takma Adı: Yok
Doğum Yeri: New Haven, Connecticut
Medeni Durumu: Bekar
Bilinen Akrabaları: Philip (babası,öldü),        
Marie (annesi,öldü)
Grup Üyelikleri: Yok
Harekat Üssü: Bilinmiyor, uzayda bir yerde olduğu tahmin ediliyor.
İlk Görünüm: Deadly Hands Of Kung Fu #22
Uzunluk: 1.80 Metre (5 ft. 11 in.)
Ağırlık: 79.38 Kilogram (175 lbs) (Zırhı olmadan)
Göz Rengi: Mavi (sağ göz), Beyaz(sol göz)
Saç Rengi: Kahverengi
Olağanüstü Özellikleri: Zero Fluid’le temas etmesi sonucu Jack of Hearts’ın vücudunun sol yarısı morumsu siyah renkte görünmektedir. Ayrıca Jack’in sol gözü, tüm gözbebeğini kaplayan opak beyaz bir zarla kaplıdır.
Güç Düzeyi: Bilinmiyor, tahmini olarak insanüstü





Orijini:
Jack Hart, “Zero Fluid” adı verilen son derece verimli bir yakıtın mucidi olan zeki bilim adamı Philip Hart’ın ve Marie adındaki Contraxian ırkından uzaylı bir kadının oğludur.
Uzaylı, Contraxian Güneşi’nin süreçleri sırasında azalan nükleer gücün yerine bir enerji kaynağı arayan bilim kadınlarından birisidir ve Philip Hart’ın deneylerinden haberdar olmak ve O’nu gözetim altında tutmak amacıyla tamamen insan formuna bürünmüştür.
Hart ve uzaylı, tanışmalarının ardından evlenirler ve Jack adında bir erkek çocuğu dünyaya getirirler. Uzaylı “Marie”, Jack henüz küçük bir çocukken  bir araba kazasında ölür, baba ve oğulun bu süreçte O’nun uzaylı kimliğinden haberleri yoktur.
Jack sevimli ve zeki bir çocuk olarak büyür, Connecticut’ta bulunan New Haven Koleji’nde şiir dalında öğrenimine devam eder. Bu okulda Marcy Kane adında, kendisiyle o sıralarda ilgilenmeyen bir genç kadınla tanışır. Sonunda kızın dikkatini çekmeyi başaracaktır fakat trajedi onların peşini bırakmayacak ve birbirlerinden ayıracaktır.
Jack henüz genç bir adamken, babası Philip Hart, “Zero Fluid” adındaki yakıt üzerinde uzun süren çalışmalar yapar ve bu akaryakıtı, dünyanın tüm özgür ülkelerine bağışlamaya karar verir. Bu sırada suçlulardan oluşan “Şirket”in ajanları tarafından izlenir, amaçları Zero Fluid’i pazarlamaktır. Philip Hart, anlaşma yapmak isteyen ajanları reddeder ve “Şirket” ajanları tarafından, oğlunun gözleri önünde cinayete kurban gider.
Jack Hart kaçmaya çalışırken babasının bodrum katındaki laboratuvara sığınır. “Şirket” ajanları bir süre sonra O’nu labaratuvarda bulurlar, ajanların lazer topu, labaratuvarın kapısını keserken içinde “Zero Fluid”in bulunduğu fıçıyı da patlatır. Hart, yüksek oranda güçlü ve aşındırıcı yakıtın etkisiyle mutant bir değişim geçirir ve parıldamaya başlar. Bütün vücudunda engel olamadığı bir enerji patlaması yaşadığı anda Hart, babasının katillerini öldürür. Bütün “Şirket”ten intikam almaya yemin ederek kendisine bir kostüm yapan Hart, babasının silah koleksiyonunda var olan zırhı da yanına alır. Giydiği zırh, mutasyonun son aşamasında bir şekilde etkileşime girip vücudunun enerji salınımını kontrol eden bir moderatore dönüşür.

Bir Kahraman Doğuyor!
Babasının kart oyunu tutkusuna ithafen kendisine “Jack of Hearts” adını koyan Jack, kendini intikam görevine adar. Başlangıçta, “Şirket”le ilgili intikam arayışında körlemesine ve hoşgörüsüz bir portre çiziyor olsa da daha sonra O’nu “Sons of the Tiger ve Hulk” gibi, masumlara liderlik yaparken görürüz. Iron Man’e, mülkü olan Stark International’ın kurtarılmasında yardımcı olur.
Enerjisi, kontol edilemez şekilde arttığı zaman, kendi isteği ile S.H.I.E.L.D cezaevinde kalır. Orada, Marcy Kane’in eski okul arkadaşı olan bir "Contraxian’la" karşılaşır. Contraxian, O’na annesinin uzaylı kimliğini açıklar ve gezegenleri olan Contraxia’yı kurtarmak için kendine yardım etmeye ikna eder.
Jack of Hearts, daha sonra “Stranger” adındaki esrarengiz bir uzaylı tarafından yakalanır ve üzerinde deneyler yapmak için alıkonulur. Kazara O’nu kurtaran ise “Quasar” adındaki Avenger’dır. Quasar, the Stranger’ın dünyasına kendi amaçları doğrultusunda gitmiş ve yanlışlıkla Jack of Hearts’ı serbest bırakmıştır.
Dünyadaki diğer mültecilere katılan Jack of Hearts, “the Presence” adındaki başka bir mültecinin zihin kontrolü yüzünden onların  gezegenine döner ve Quasar’la savaşır. Savaşta zırhı yarılan Jack, Zero enerjinin kuvvetiyle patlar.
Jack’in bu durumdan kurtulması ve iyileşmesi ise Moondragon adındaki kadın tarafından olur. Moondragon, kendisini Quasar’a kanıtlamak ve O’nu müttefik olarak kazanmak amacıyla Jack’i iyileştirmiştir. Jack bir süre, zihinsel etkileşimle Moondragon’un ajanı olmakta çok istekli olduğunu kanıtmış olsa da, Moondragon Quasar’la ilgili tasarladığı planlardan en sonunda  vazgeçmiş ve Jack’I serbest bırakmıştır.

Jack’in Uzay Yolculuğu
Jack, terkedilmiş Hart malikanesinde münzevi bir hayat yaşamaya başlamıştır. Yavaş yavaş enerjisi yine kontrol edilemez boyutlara ulaşır ve tehdit edici hale gelir. Bu durumda yeniden uzaya dönen Jack, “Silver Surfer” adındaki uzaylıyı bularak O’ndan yardım ister.
Silver Surfer, Jack’i “Torval” adındaki zırh ustasına götürür ve Torval O’nun için, enerjisini düzenleyen yeni ve daha iyi bir zırh yaratır. Jack bir süre Silver Surfer ile birlikte kalır ve diğer kozmik kahramanlarla beraber “Tyrant” adındaki mega güçlü varlıkla karşılaşırlar.
Tyrant’ın enerji emici makinesine yakalanmaktansa, kendi enerjisini serbest bırakarak diğer süper kahramanları kurtaran Jack, bu savaşın sonucunda ciddi olarak güçsüz düşmüştür. Ganymede adındaki bir diğer maceracı tarafından hayata döndürülür ve sevgili olurlar.
Ganymede Tyrant’a muhalif olan rahibeler topluluğunun son üyesidir. Zırhlarla kuşanmış olan Jack’le fiziksel yakınlığa girmeyi reddeden Ganymede için Jack’in aşkı büyüktür ve O’nunla birlikte olabilmek için zırhsız bir vücuda sahip olmanın düşlerini kurar. Birlikte, Ganymede’in rahibe kardeşlerinden herhangi birisinin hayatta olup olmadığını öğrenebilmek için Spinsterhood’a giderler. Bu sırada Thanos ve Terrax tarafından pusuya düşürülürler.
Thanos, mücadele sonrasında Jack’i yenip Ganymede’i kaçırmayı başarır. Jack gücünü takrar kazandıktan sonra Titan’a gidip yardım ister. Birlikte Tyrant’ın kalesine gidip Ganymede’i bulmaya çalışırlar. Jack, burada, Ganymede’in Tyrant’ı yenmek için Thanos’la birlikte çalıştığını öğrenecektir ve bunu öğrendikten sonra O’nun gerçekte nasıl bir insan olduğunu sorgulamaya başlar. Ganymede, bunun üzerine, bir de yaralanmış olan Jack’i düşmanını kaçırmamak pahasına yüz üstü bırakacaktır.
Daha sonraları, Ganymede’in Jack’e olan ilgisi gittikçe büyür ve sonunda büyük bir aşk yaşamaya başlarlar. Bunların hepsi, Jakar’ın kızkardeşi Persephone’u reenkarne etmesiyle değişir. Kendisini lekelenmiş hisseden Ganymede, yoldaşı Spinster’e katılır ve yeniden Spinsterhood üyesi olmaya yemin eder.Bundan ötürü Jack’le beraber olamayacaktır. Jack bu sırada Ganymede Tyrant’ı bulmadan önce Tyrant’I yok etme planları yapmaktadır. Fakat daha sonraları, Tyrant’ın Silver Surfer tarafından yok edilmiş olduğunu öğrenecektir.
Jack son olarak Ganymede’I bulmak için Silver Surfer’a katılır ve Jakar’a rastlarlar. Jack Persephone’u hayata döndürdüğü için Jakar’a kızgındır fakat Silver Surfer Jack’in Jakar’a zarar vermesine karşı çıkar. Jakar yenilse de yaşamasına izin verilir. Jack, Ganymede’i arayışına devam ederken, Silver Surfer’dan hayatından uzak durmasını isteyecektir.

Avengers Takımına Katılmak
Jack of Hearts uzay yolculuğunda “The Infinites” adı verilen kozmik varlıklarla karşılaşır ve bu O’nun neredeyse ölümüne neden olacaktır. Bunun üzerine Moondragon’un da içlerinde bulunduğu Avengers takımı alarma geçer. Bunun sonucunda Avengers Jack’i kurtarır ve Moondragon da O’na zırhını eski haline getirebilmesi ve daha farklı özellikler ekleyebilmesi için yardımcı olur. Jack ve Avengers takımı, Infinites’e beraberce karşı koyarlar ve bu varlıkları evrene verdikleri zarar konusunda ikna ederler. Jack, bundan sonra Avengers takımı ile birlikte kalıp Galaktik Federasyon’un, Dünya gezegeninin diğer evrenlerin suçlularının sürgün yeri olması konusundaki kararına karşı çıkar ve onlara karşı koyar. Jack ve takım, bu kararın verilmesinde yaratık Kree’nin parmağı olduğunu da ortaya çıkarırlar. Dünyaya geri döndüklerinde Jack, Avengers’a suçluların yakalanmasında ve etkisiz hale getirilmesinde yardımcı olur ve daha etkili bir takım olmak için Avengers’ın yeni güvenlik önlemleri almasında, analitik taktikler geliştirmesinde de etkili olur.
Jack, Avengers’la, dünyaya hükmetme amacında neredeyse başarıya ulaşmak üzereyken “zaman gezgini” Kang’i etkisiz hale getirmek de içlerinde olmak üzere pek çok farklı görevde yer alır. Bu süreçte Avengers, Jack’in çabalarına karşılık takıma üyeliğini uzatır, Jack artık takımın bir parçası olmuştur. Hatta Avengers, O’nun kısa bir süre de olsa zırhından güvenle çıkmasını sağlayacak olan nötro sis basınçlı yeni bir hücre bile geliştirir.



Jack’in Ölümü
Jack Avengers takımındayken, Ant-Man adı verilen, takımın yeni oyuncularından birisi olan Scott Lang’le bir türlü anlaşamazlar. Bir süre geçtikten sonra birbirlerini daha iyi anlayıp dost olurlar. Jack, Scott’a, kendi güçlerinin O’nu nasıl tiükettiğinden, içindeki yıkıcı enerjiyi kendisini kapalı bir hücre içerisinde tutarak engelleyebildiğinden bahseder. Scott, bu problemlerini öğrendiğinde, dostlukları ilerler ve birbirlerine saygı duyarlar. Hatta en başlarda birbirlerine olan düşmanlıklarına rağmen Jack, daha sonraları Scott’un en zor zamanında yanında olacaktır. Scott’un kızı Cassie, Cassie’ye baktığında kendi kızını gördüğü için O’nu öldürmek isteyen deli bir adam tarafından kaçırıldığında Jack Scott’a destek olur.
Jack of Hearts ve Scott, kızı kurtarmak için bir araya gelirler. Tek problem, Jack’in uzun süre kendisini koruyan hücreden uzakta kalmış olması ve içindeki enerjinin tehlikeli seviyelere gelmiş olmasıdır. Cassie kurtarıldıktan sonra Jack o deliyi yanına alır, O’nu gerçek bir dost gibi gören Scott’a veda ederek dünyanın dışına doğru uçar. Orada içinden gelen enerjinin neden olduğu büyük bir patlamayla yok olur. Scott, hayatında en çok sevdiği varlığı, kızını kurtarmak için kendisini feda eden gerçek bir dost kaybettiğini asla unutamaz.
Bir süre geçtikten sonra, Jack’in vücudu, Scarlet Witch’in ölümden döndürmesi ile yeniden belirecek; Avengers malikanesine döndüğünde aniden patlamasıyla Scott Lang’in ölmesine ve malikanenin tamamen harabeye dönmesine neden olacaktır.

Ölümden dönüş
Son günlerde Jack, “Project: P.E.G.A.S.U.S.” adındaki “Squadron Supreme” zombi versiyonlarında yeniden canlanmıştır ve Jill Harper’ın liderliğindeki askerler topluluğunda bulunmaktadır. Bu takım,  P.E.G.A.S.U.S. oluşumuna burada çalışmakta olan bilim adamlarının kaybolması konusunun araştırılması amacıyla dahil olmuştur. Kısa bir araştırmanın sonucunda takım, kaybolan bilim adamlarından birisinin delirdiğini, yapay bir hayatı, yani zombileri yarattığını ortaya çıkarır. Henüz ilk atakta, takımın çoğu zombilerin ellerinde can verirler. Daha sonra kilitli bir oda bulan takım, burada içerisinden inanılmaz miktarda ışık gelen garip bir makine bulurlar. Bu makinenin ne olduğunu anlamaya çalışan takımın önünde, makineden çıkan parlak ışık bir anda Jack of Hearts’ın şeklini alır. Şaşkına çevrilmiş ve ne olduğuna anlam verememiş olan Jack, kendisi ve diğer askerlerin içinde bulunduğu tehlikeyi anlayacaktır. Birkaç olay daha patlak verir ve bir çok asker daha ölür, sonunda Jack akımı kesmeyi başarır ve büyük bir enerji patlamasıyla zombilerin büyük çoğunluğu küle dönüşerek yok olur.
Ancak askerlerin lideri olan Jill Harper, Squadron Supreme zombilerinden birisi tarafından ısırılmış ve yavaş yavaş onlardan birisi haline gelmeye başlamıştır. Jack, Jill’e buna izin veremeyeceğini söyler ve dirildiği ilk andaki gibi yeniden parıldamaya başlar. Işık yok olduğunda, Jack yeniden kendini tamamen insan olarak bulur. Jack ve Jill öpüşürler, Jill’in takımındaki diğer hayatta kalanlarla birlikte P.E.G.A.S.U.S. oluşumunu terk ederler.
Jack’e bundan sonra ne oldu? Hep birlikte göreceğiz.

Jack’in Gücü ve Yetenekleri
Jack, oksijen olmadan uzay boşluğunda hayatta kalabilir. Ayrıca, uzayın soğukluğundan ve güneşin yoğun sıcaklığından da etkilenmez. Jack of Hearts, vücudundan travmatik güçte enerji elde etme yetisine sahiptir. Bu enerji, Zero Fluid adı verilen yakıtla temas ettiği anda oluşan hücresel mutasyonun ürünüdür. Jack’in vücudu tarafından bilinmeyen yollarla üretilmekte ve ancak bilinçle kontrol edilebilmektedir. Zero enerjisi, daha önce söylediğimiz gibi Jack’in vücudu tarafından üretilir, vücudundaki hücreler doyma noktasına ulaşsa bile önemsiz miktarlarda yayılmaya devam eder. Jack of Hearts, enerji akımını bilinçli olarak yönlendirebilir (Genellikle bunu ellerini kullanarak yapmaktadır) ve maksimum gücü kestirilemeyen bir şok dalgası yaratabilir. Enerjiinin açığa çıkması, doğa üstü bir pembe renkli ışıkla gerçekleşmektedir. Jack of Hearts, Zero enerjisini aşağıya yönlendirerek enerji rüzgarları oluşturabilir ve bu da O’nun bir roket gibi uçmasını sağlar. Bu nedenden ötürü uçuşu süresince kollarını aşağı yönde tutmak zorundadır. Enerjisini bu süreçte, düşmanı uçuş yönünün tersinde olmadığı müddetçe saldırı silahı olarak kullanamaz. Jack of Hearts, Stark İnternational tarafından sağlanan simbiyot-enerji karter cihazı tarafından gücü sağlanan “Scanalyzer”a maruz kalmıştır ve bu O’nun vücudunun içindeki kaynaklardan düşük düzeyde enerji elde etmesini sağlar. Faydalı bir başka mutajenik başkalaşım ise, Jack of Hearts’ın beyin kalıplarının “Scanalyzer” yapay zekası ile yüklenmesi olmuştur. Bu, Jack’in bilincini bilgisayar hızında düşünecek bir seviyeye yükselterek, insan beyninin geniş depolama tabanı ile birlikte bilgisayar mantığını da kullanarak bilgileri yüklemesi ve geri almasına olanak sağlar. Jack of Hearts’ın tüm metabolizması Zero Fluid’in mutajenik etkileriyle dönüşmüştür. Böylelikle daha az oksijene ihtiyaç duyduğu gibi, fiziksel olarak daha güçlü ve yaralanmaya daha dayanıklı hale gelmiştir. Vücudu, küçük kalibreli ateşli silahlara karşı kolayca dayanır. Eğer yaralanırsa, normal bir insan vücuduna kıyasla iki kat hızlı iyileşme gösterir.  Jack of Hearts yaklaşık olarak iki tonu kaldırabilme gücüne sahiptir.
Şimdilerde, Jack of Hearts’ın güçleri katlanarak büyümeye devam ettiği için, şimdiki yetenek ve genel güç seviyesini ölçmek ya da tahmin etmek zor olacaktır.

Gönül Öztopuz

0 yorum:

Yorum Gönder